Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Institusjonskjøkken

Gode matvalg – større appetitt

Det er mye omsorg i god mat

Næringsrik mat laget av gode råvarer er en viktig og verdig måte å vise omsorg på. Lukten av  mat fra et kjøkken kan få frem gode minner. Lukten av mat fra et kjøkken kan også få fart på appetitten, og stimulere eldre og pleietrengende til spiselyst. Husk, mat er ikke god næring før den er spist.

Med appetitt for gode smaker

Det å ta vare på hverandre er noe som ligger dypt forankret i oss. Omsorg favner mye. Også mat og måltider. Og vi vet at gode måltidsøyeblikk er viktig gjennom hele livet. Også når vi blir gamle. Da er det spesielt viktig med smak og med næring. Smak er en kognitiv funksjon. Smak og lukt samarbeider når vi spiser, og et slikt godt samarbeid vil alltid være det beste for de involverte. Gode råvarer gir mer smak og ikke minst mer næring. Gode smaker gir bedre appetitt.

Alle hjem har et kjøkken

Hverdagene gjennom et liv har blant annet bestått av mange måltider. Flest av dem i hjemmet. Det er derfor viktig at eldre mennesker fortsatt får beholde sine gode måltidsøyeblikk, fortsatt får valgfrihet og ikke minst fortsatt får næringsrik og god mat. Det å ha et godt kjøkken i en institusjon – gjør institusjonen til mer enn nettopp dette. Det å få hverdagslivet tilbake gjennom mat, aktiviteter og interiør, vil bidra til livslang folkehelse og økt livskvalitet

AHUS jobber for mer økomat!

På Akershus Universitetssykehus HF får du alltid økologisk risengrynsgrøt. Dette er mye takket være den nye seksjonslederen for Kafé & Catering og tidligere leder for produksjonskjøkkenet hos Ahus, Sigurd Karlstad. Les mer om AHUS’ satsning.

Veiledningsverktøy

Generell veiledning

Vil du vite mer om hva Matvalget kan hjelpe din institusjonskjøkken med?

Kontakt