Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Skattekiste med fisk og grønnsaker

Ingredienser
For å lage små porsjonspakker:
Beregne 50 g fisk og 100 g grønnsaker pr barn

50 g fisk
50 g gulrot
50 g brokkoli
1 ss olivenolje eller smør
1 ss soyasaus
1 bakeark
Litt hyssing

Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader. Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger. Vask gulrøtter og brokkoli. Skjær gulrøtter i tynne skiver og del brokkoli i passe biter. Legg fisk og grønnsaker i midten av bakepapiret. Ha på soya og smør eller olje. Løft hjørnene på papiret, slik at du kan lage en liten «sekk» snurr litt hyssing rundt, slik at det blir tett. Legg pakkene på et stekebrett og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Åpne en pakke og sjekk at fisken er ferdig.

Tips: Ha på litt salt hvis det trengs. Prøv gjerne med ingefær og chili i pakkene! Server med ris eller pasta.

Ingredienser i langpanne
500 g fisk uten skinn og ben
500 g gulrot
500 g brokkoli, helst stilker
1 dl dl olivenolje eller smør
1 dl dl soyasaus
1 ark bakepapir
1 ark aluminiumsfolie

Fremgangsmåte
Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger. Vask gulrøtter og sukkererter. Skjær gulrøtter i tynne skiver og del brokkoli i to. Dekk en langpanne med bakepapir. Legg fisk og grønnsaker jevnt utover langpannen. Hell over soya og olje. Ha aluminiumsfolie over langpannen slik at det blir tett og stek i ovnen i ca. 15 minutter.

Tips: Havets skattekiste kan også fint lages ute på bål eller på en grill. Følg oppskriften på små pakker, men bruk aluminiumsfolie istedenfor bakepapir.

Del denne artikkelen

Kontakt