Speltfoccacia
Ingredienser
Til ca. 10 barn
800 g siktet speltmel
300 g sammalt grov hvete (eventuelt havregryn)
½ ss salt
¼ pakke fersk gjær (1/2 pk gjær hvis du skal lage den raskt)
8 dl kaldt vann
½ dl olivenolje
Fremgangsmåte
Løs opp gjæren i 1 dl vann. Vei opp melet og saltet og ha det i en bolle. Hell i gjær og vannblandingen og ha i resten av vannet. Rør rundt med en sleiv og elt deigen en liten stund med en sleiv eller med eltemaskin. Deigen skal være klissete. Dekk bollen og sett i kjøleskapet over natten (eller la den stå dekket til på benken i 1 time).
Neste dag/neste time: Har deigen stått i kjøleskapet kan du la deigen stå fremme i en time for å bli romtemperert, men du må ikke. Ha videre bakepapir i en langpanne og hell deigen rett ned i pannen. Ha på oliven olje og trykk og klem den utover. Den skal være ca. 2 cm tykk. Etterhev i 15 minutter, lag så små groper med fingrene. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutt.